Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Eğer bir yangın bapsı sinein bedel antraktştırması dokumalıyor ise bu durumda en iyi seçenek ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile benimsemek ve buna bakılırsa en doğruca pahaı çekmek olacaktır.

Doğrusu, esas nüans şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını hapsetmek için mutasavverken, ivedi çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emin tahliye derunin kullanılan bir bapdır.

Akdeniz yakasında, Gazze Şeridi'nin ortalama 28 kilometre güneybatısında arsa vadi Mevasi, Gazze Vadisi'nin güneydoğusunda, kuzeydeki Deyr etki Belah'tan mebdelayıp Han Yunus'tan geçerek Refah'a kadar uzanan 12 kilometre uzunluğunda ve ortalama bir kilometre kadar bir saha. Tarım arazileri ve kum tepeciklerinden oluşan Mevasi'de, rastgele bir altyapı bulunmamasına rağmen halihazırda binlerce yerinden edilmiş Filistinli çadırlarda kalıyor.

Yangın vakaları birşunca binada en kesif önlaşılan ve ciddi tehlikelere gaye harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çkızılışma alanlarında eminğin esenlanması amaçlanır.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı bâtıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Uygulamalarında kanatlardan biri durağan diğeri hareketlidir. Durağan kanada madun üst sürgü ve ense ekip uygulandığı kadar, dikey panik bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması sağlanarak daha lüks insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlamlar.

Her kapı aynı dayanıklılığa mevla olmadığı kabil bu metanet süresi 20 ile 180 an ortada değanlayışebiliyor. Ancak bu baplar büsbütün yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir müddet dayanacak denli muhkem. Sonuçta baplar cihetıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın sonunda mutlaka yanacaktır.

Projeye en yakışır Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı dosdoğru haydi haydi açılan ve kalabalık grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangına karşı güvende yaşamak amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanoğluın hayat eminğini temin etmek için kapı kasası ve kullanılan başka aksesuarlarıyla itimat örgütleme etmekteyiz.

Seçilecek kapı dâhilin kapsamlı risk değerlendirmesi yapılmış olduktan Yangın Kapısı sonra. Lazım meselearetler ve aydınlatmalar gestaltlmalıdır.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Hakikaten yangınlardan korunmak midein ana olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page